Gekarameliseerde Boerderijkip-spies

Kooktijd:

45 – 60 minuten

Snijtijd:

5 minuten

Aantal ingrediënten:

9 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Ingrediënten:

Geschikt voor 4 personen

• 700 gram Boerderijkip-kippendijen
• 2 eetlepels kipkruiden
• 3 tenen knoflook
• 1 centimeter verse gember
• 3 eetlepels lichtbruine suiker
• 3 eetlepels lichtbruine suiker
• 1 stengel citroengras, gesneden
• 1 limoen
• 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de gember en de knoflook fijn. Verhit een steelpannetje met de cola, bruine suiker, gesneden citroengras, knoflook, gember en het sap van 1 limoen. Kook dit op laag vuur zachtjes in tot de saus zo dik is dat je een mooi lijntje over je lepel kunt trekken met je vinger, en dat de saus mooi gescheiden op de lepel blijft plakken. Zet nu de saus koud weg.

Snijd de Boerderijkip-kippendijen in 4 à 5 stukken tot satéblokjes. Vermeng de olijfolie met de kipkruiden en marineer hiermee de Boerderijkip-kipblokjes. Laat dit ca. 1 uur intrekken.

Maak de barbecue klaar voor de indirecte methode, met een temperatuur van rond de 120°C. Rijg in de tussentijd de kipblokjes aan een spies. Leg de spies nu op het BBQ rooster en laat het eerst 20 minuten garen. Neem dan de saus en kwast de kippendijen een keer in, herhaal dit na vijf minuten nog eens. Laat tot slot het vlees nog vijf minuten zachtjes door garen en serveer de gekarameliseerde kippendijen met een frisse salade.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Kippenragout
Heerlijk pasteitje uit Frankrijk.
Bekijk recept >
Kiplekkere Boerderijkip-quiche
Een feestje voor de lekkere trek
Bekijk recept >
Kippenbouten met limoen en aardappeltjes
Serveer met krieltjes en de partjes limoen.
Bekijk recept >
Back To Top