Pindasoep met kip

Kooktijd:

120 – 150 minuten

Snijtijd:

10 minuten

Aantal ingrediënten:

10 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk

Ingrediënten:

• 1 Boerderijkip hele kip
• 2 l. water met bouillontabletten
• 3 lente uien, fijn gesneden
• 1 rode Spaanse peper, fijn gesneden
• 250 gr. soepgroenten
• 2 el. pindakaas
• 1 dl. slagroom
• 75 gr. gepelde gezouten pinda’s
• allesbinder
• zout

Bereidingswijze:

Trek bouillon van de Boerderijkip, het water en de kruiden. Reken ca. 2 uur op een lage stand. Zeef dan de bouillon en neem het vlees van de botjes. Schep het vet er af. Breng de bouillon dan opnieuw aan de kook. Voeg de uien, de peper, de groenten en de pindakaas toe. Verwarm dit al roerende gedurende ca. 15 minuten. Voeg de room, het kippenvlees en de pinda’s toe. Bind eventueel met de allesbinder. Maak de soep op smaak met zout.

Serveertip: Lekker met pittige kroepoek en een noedelsalade.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Kippenbouten met limoen en aardappeltjes
Serveer met krieltjes en de partjes limoen.
Bekijk recept >
Boerderijkip-kippenbout Tutti Frutti uit de oven
Lekker met krokant gebakken aardappeltjes.
Bekijk recept >
Kipnuggets
Lekker met gebakken krieltjes en sla.
Bekijk recept >
Back To Top