Indiase Boerderijkip Citroen Curry

Kooktijd:

45 – 60 minuten

Snijtijd:

10 minuten

Aantal ingrediënten:

11 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Ingrediënten:

• 4 Boerderijkip-kipfilets
• 1/2 eetlepel paprikapoeder
• 3 eetlepels roomboter
• 4 teentjes knoflook
• 250 milliliter kippenbouillon
• 125 milliliter room
• 4 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
• Sap van 1 citroen
• 1/2 theelepel gedroogde tijm
• 400 gram spinazie
• Peper & zout

Bereidingswijze:

Snijd de Boerderijkip-kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Laat dit vervolgens 10 minuten intrekken. Verwarm ondertussen 2 eetlepels boter in een pan op middel hoog vuur. Bak hierin de kipfiletblokjes in 5 minuten mooi bruin.

Haal de kipfiletblokjes uit de pan en voeg een eetlepel boter toe aan het bakvocht. Snijd de knoflook fijn of vermaal het in een knoflookpers en bak dit gedurende 1 minuut.

Voeg de kippenbouillon, room, Parmezaanse kaas, citroensap en tijm hieraan toe. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur zacht. Voeg de spinazie aan de saus toe en laat dit slinken. Voeg tot slot de kipfiletblokjes toe en laat dit nog 5 tot 10 minuten zachtjes doorkoken.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Kippenbouten met limoen en aardappeltjes
Serveer met krieltjes en de partjes limoen.
Bekijk recept >
Mediterrane kippenbouten uit de oven
Gekruide Boerderijkip-kippenbouten.
Bekijk recept >
Kipnuggets
Lekker met gebakken krieltjes en sla.
Bekijk recept >
Back To Top