Kippenragout

Kooktijd:

30 – 45 minuten

Snijtijd:

5 minuten

Aantal ingrediënten:

7 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk

Ingrediënten:

• 500 gr. Boerderijkip-kipfilets
• 200 gr. roomboter
• 175 gr. bloem
• 1 ui, fijn gesneden
• 2 kippenbouillonblokken
• 1.5 l. water
• 1 bakje champignons

Bereidingswijze:

Laat de Boerderijkip-kipfilets in 1 1/2 liter water met bouillonblokken zachtjes gaar koken (ongeveer 15 minuten). Laat de bouillon afkoelen, verdeel daarna de kip in kleine stukjes. Maak een roux van de boter, bloem en 2 deciliter bouillon. Dan zoveel zoveel bouillon toevoegen tot de saus op de gewenste dikte is. De champignonplakjes toevoegen en even laten doorkoken, vervolgens het vlees toevoegen.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Eigengemaakte cranberrysaus voor bij kip
Een beetje zoet en een beetje fris
Bekijk recept >
Kiplekkere Boerderijkip-quiche
Een feestje voor de lekkere trek
Bekijk recept >
Kippenragout
Heerlijk pasteitje uit Frankrijk.
Bekijk recept >
Back To Top