Kipnuggets

Kooktijd:

15 – 30 minuten

Snijtijd:

5 minuten

Aantal ingrediënten:

8 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk

Ingrediënten:

• 600 gr. Boerderijkip-kipfilet
• 2 eieren
• frituurolie
• peper en zout
• 1 el. kerriepoeder
• 50 gr. maizena of aardappelmeel
• 100 gr. cornflakes of nachochips
• 3 dl. kippenbouillon

Bereidingswijze:

Snijd de Boerderijkip-kipfilet in blokjes en kook ze 7 minuten in de bouillon. Giet ze af, dep ze droog en laat ze afkoelen. Doe de cornflakes of nachochips in een plastic zak, rol er met een deegroller of fles over zodat het kleine kruimels worden. Meng dit met maïzena of aardappelmeel, kerriepoeder, peper en zout. Klop de eieren los met 2 eetlepels water in een diep bord. Haal de kipblokjes hierdoor en daarna door het cornflakes- of chipsmengsel. Druk dit goed aan zodat de kip er rondom mee bedekt is. Verwarm de frituurolie tot 180°C en frituur 6 blokjes tegelijk 3-4 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip: Je kunt ze eten als hoofdgerecht lekker met gebakken krieltjes en sla.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Back To Top