Stevige Boerderijkip-pastei

Kooktijd:

45 – 60 minuten

Snijtijd:

10 minuten

Aantal ingrediënten:

7 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Ingrediënten:

Geschikt voor 2 personen

• 350 gram Boerderijkip-kipfilet, in blokjes
• 700 gram worteltjes & doperwten
• 2 uien
• 1 ei
• 5 plakken bladerdeeg
• 50 gram ongezouten boter of margarine
• 250 gram verse roomkaas

Bereidingswijze:

Haal de bladerdeegplakken uit de diepvries om te ontdooien. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in fijne blokjes en klop het ei los. Breng de Boerderijkip-kipfiletblokjes op smaak met peper en zout.

Verhit de boter of margarine in een braadpan. Bak de Boerderijkip-kipfiletblokjes om en om gedurende 4 minuten, samen met de ui. Voeg hieraan de groenten toe en bak deze nog 4 minuten mee. Voeg de roomkaas toe en laat smelten en breng het gehele mengsel op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel hierin.

Leg de bladerdeegplakken boven op elkaar en rol ze uit totdat het deeg iets groter is dan de ovenschaal. Bestrijk de rand van de schaal met water. Leg het deeg op de ovenschaal en druk iets aan. Bestrijk dit deeg met ei. Bak de pastei in het midden van de oven in ca. 30 min. knapperig en goudbruin.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Kippenbouten met limoen en aardappeltjes
Serveer met krieltjes en de partjes limoen.
Bekijk recept >
Kiplekkere Boerderijkip-quiche
Een feestje voor de lekkere trek
Bekijk recept >
Kipnuggets
Lekker met gebakken krieltjes en sla.
Bekijk recept >
Back To Top