Beer Can Boerderijkip

Kooktijd:

120 – 150 minuten

Snijtijd:

5 minuten

Aantal ingrediënten:

11 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Ingrediënten:

• 1 hele Boerderijkip (+/- 1200 gram)

Voor in het bierblikje
• blik bier 500ml
• 2 takjes rozemarijn
• 3 tenen knoflook

Maak een kruidenrub van:
• 2 eetlepels bruine suiker uit de molen
• 2 eetlepels zeezout uit de molen
• 2 eetlepels paprikapoeder
• 1 eetlepel zwarte peper uit de molen
• 1 eetlepel chilipoeder
• 1 eetlepel gember poeder
• 1 eetlepel anijspoeder

Bereidingswijze:

Laat de kip een uur voor verhitting op kamertemperatuur komen en dep hem goed droog. Wrijf beide zijden in met de kruiden en besprenkel met grof zeezout en peper uit de molen. Trek het blikje bier open en schenk een flinke scheut uit het blikje (1/4). Druk de teentjes knoflook in het blikje en steek de takjes rozemarijn in het blikje. Zet de kip op het blikje en druk het blikje tot zover in de kip, dat hij nog wel goed rechtop kan blijven staan.

Maak de barbecue klaar voor de indirecte methode. Voor het bereiden van de Beer Can Chicken maken we geen gebruik van het grilrooster. Plaats eerst een aluminium lekbak net iets uit het midden van het kolenrooster en verdeel de hete kolen of briketten over beide zijden van de lekbak. De lekbak hebben we iets uit het midden gezet omdat de kerntemperatuur van de dijen 82 graden dient te worden, terwijl de borst van de kip een kerntemperatuur van ‘slechts’ 76 graden hoeft te hebben.

Zet de kip nu in het midden van de aluminium lekbak met de borstkant richting de kleinste hoeveelheid kolen en sluit de BBQ met de deksel. Wanneer de borst van de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 76 graden en de dijen een kerntemperatuur hebben van 82 graden, mag de kip van de BBQ. Laat de kip eerst 10 minuten rusten, dan kunnen de sappen zich herverdelen over de kip.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Back To Top