Eigengemaakte kiploempia’s

Kooktijd:

30 – 45 minuten

Snijtijd:

5 minuten

Aantal ingrediënten:

8 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Ingrediënten:

• 300 gr. Boerderijkip-kipfilet of kipdijvlees, in blokjes
• 250 gr. mihoen
• 4 el. vloeibare boter
• 600 gr. Oosterse roerbakgroenten
• 1 tl. kerriepoeder
• 3 el. ketjap manis
• 1 el. limonadesiroop
• 10-12 filodeeg- of loempiavellen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

Snijd de Boerderijkip-kipfilet in kleine blokjes. Verhit 3 eetlepels vloeibare boter in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de kipblokjes 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de groenten en het kerriepoeder toe en roerbak 5 minuten. Schep de mihoen, de ketjap en de siroop erdoor. Zet het vuur uit.

Spreid de loempia- of filodeegvellen 1 voor 1 uit op het aanrecht. Bestrijk de vellen dun met vloeibare boter, met behulp van een kwastje. Leg onderaan een grote schep van de mihoenvulling, houd aan beide zijkanten ca. 3 cm vrij. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op. Maak zo 10 (of 12) rolletjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Bestrijk de rolletjes met behulp van een kwastje met een beetje vloeibare boter en bak ze in de hete oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Leg de rolletjes op 4 borden.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Mediterrane kippenbouten uit de oven
Gekruide Boerderijkip-kippenbouten.
Bekijk recept >
Kerstkip
Een (h)eerlijke traktatie voor de Kerst!
Bekijk recept >
Pindasoep met kip
Lekker met pittige kroepoek en een noedelsalade.
Bekijk recept >
Back To Top