Boerderijkip-kippenbout Tutti Frutti uit de oven
Kooktijd:
45 – 60 minuten
Snijtijd:
5 minuten
Aantal ingrediënten:
8 ingrediënten
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Ingrediënten:
Geschikt voor 4 personen
• 4 Boerderijkip-kippenbouten
• kipkruiden
• roomboter
• appelsap
• 500 gram tutti frutti
• 2 flesjes donker bier (bijvoorbeeld Angelo Poretti Luppoli 6)
• 3 eetlepels donker bruine basterd suiker
• kaneel
Bereidingswijze:
Maak de tutti frutti één dag van tevoren. Meng hiervoor het bier met de basterdsuiker en voeg dit toe aan de gedroogde tutti frutti.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf de Boerderijkip-kippenbouten in met kipkruiden en leg ze in een ovenschaal. Voeg hier een klontje roomboter aan toe. Bak de kippenbouten in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm in de tussentijd in een steelpan de tutti frutti in de biermarinade zodat het inkookt. Voeg de tutti frutti de laatste 5 minuten toe aan de ovenschaal met de kippenbouten.
Serveertip: lekker met krokant gebakken aardappeltjes.
Meer inspiratie
Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!