Boerderijkip-kippenbout Tutti Frutti uit de oven

Kooktijd:

45 – 60 minuten

Snijtijd:

5 minuten

Aantal ingrediënten:

8 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Makkelijk

Ingrediënten:

Geschikt voor 4 personen

• 4 Boerderijkip-kippenbouten
• kipkruiden
• roomboter
• appelsap
• 500 gram tutti frutti
• 2 flesjes donker bier (bijvoorbeeld Angelo Poretti Luppoli 6)
• 3 eetlepels donker bruine basterd suiker
• kaneel

Bereidingswijze:

Maak de tutti frutti één dag van tevoren. Meng hiervoor het bier met de basterdsuiker en voeg dit toe aan de gedroogde tutti frutti.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf de Boerderijkip-kippenbouten in met kipkruiden en leg ze in een ovenschaal. Voeg hier een klontje roomboter aan toe. Bak de kippenbouten in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm in de tussentijd in een steelpan de tutti frutti in de biermarinade zodat het inkookt. Voeg de tutti frutti de laatste 5 minuten toe aan de ovenschaal met de kippenbouten.

Serveertip: lekker met krokant gebakken aardappeltjes.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Fit Boerderijkip-pizza
(H)eerlijke gezonde pizza!
Bekijk recept >
Kippenragout
Heerlijk pasteitje uit Frankrijk.
Bekijk recept >
Kiplekkere Boerderijkip-quiche
Een feestje voor de lekkere trek
Bekijk recept >
Back To Top