Boerderijkip-lasagne

Kooktijd:

60 – 75 minuten

Snijtijd:

15 minuten

Aantal ingrediënten:

16 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Ingrediënten:

Geschikt voor 2 personen

• lasagnebladen
• 200 gram Boerderijkip-kipfilet
• 1 prei
• 1 courgette
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 1 grote ui
• 3 tenen knoflook
• 500 gram passata
• 390 gram tomatenblokjes
• 150 gram geraspte kaas
• 1 mozzarella
• (gedroogde) basilicum en oregano
• peper
• zout
• olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°

Snij de prei, courgette en Boerderijkip-kipfilet in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ook deze in stukjes. Spoel de groenten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel de knoflooktenen en de ui en snipper ze fijn. Verhit een koekenpan en fruit de ui en knoflook hier kort in. Breng op smaak met peper en zout en voeg de Boerderijkip-kipfiletblokjes toe. Bak de kipfilet goud-bruin. Voeg de gesneden groenten toe en bak deze een paar minuten mee. Doe de passata en de tomatenblokjes erbij, breng op smaak met oregano en basilicum en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de saus wat dikker wordt.

Schep een derde van de saus in een ingevette ovenschaal en bedek deze met een paar lasagnebladen. Doe hierover een laagje saus en leg hier de plakjes mozzarella op. Herhaal dit en strooi op de laatste laag wat geraspte kaas. Ca. 35 minuten in de oven, totdat de kaas een mooie krokante laag heeft gevormd.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Stevige Boerderijkip-pastei
Goedgevulde lekkere pastei
Bekijk recept >
Kippenbouten met limoen en aardappeltjes
Serveer met krieltjes en de partjes limoen.
Bekijk recept >
Kippenragout
Heerlijk pasteitje uit Frankrijk.
Bekijk recept >
Back To Top