Kippenbouten met limoen en aardappeltjes

Kooktijd:

45 – 60 minuten

Snijtijd:

5 minuten

Aantal ingrediënten:

4 ingrediënten

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Ingrediënten:

• 4 Boerderijkip-kippenbouten
• 4 el. olijfolie
• 750 gr. voorgekookte krieltjes
• halve limoen

Bereidingswijze:

Bestrooi de Boerderijkip-kippenbouten naar smaak met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime pan en bak de kippenbouten eerst op de velkant en bestrooi de onderzijde ook met peper en zout naar smaak. Beweeg de kippenbouten regelmatig over de bodem van de pan. Keer de kip, als het velkant mooi goudbruin is, met een vleestang en bak ook de ander kant mooi bruin. Lepel tijdens het bakken een paar juslepels van het bakvet over de kip zodat de kip een mooi bruin en krokant korstje krijgt.

Zet het vuur lager en laat de kip met de deksel schuin op de pan in ± 45 minuten langzaam doorgaren. Verhit 25 minuten voor het einde van de bereidingstijd 1 ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de krieltjes rondom mooi goudbruin.

Boen de schil van de limoen schoon en snijd de vrucht in partjes. Neem de kippenbouten uit de pan en leg ze in een schaal. Laat ze afgedekt met aluminiumfolie 10-15 minuten rusten.

Serveertip: Serveer met de krieltjes en de partjes limoen.

Meer inspiratie

Met Boerderijkip kun je nog veel meer heerlijke gerechten bereiden. Bekijk ook eens één van onderstaande recepten!

Kippenragout
Heerlijk pasteitje uit Frankrijk.
Bekijk recept >
Stevige Boerderijkip-pastei
Goedgevulde lekkere pastei
Bekijk recept >
Mediterrane kippenbouten uit de oven
Gekruide Boerderijkip-kippenbouten.
Bekijk recept >
Back To Top